Op 31 mei en 1 juni beklommen de Big Challengers, 230 personen in totaal, te voet of op de fiets op één dag tot maar liefst zesmaal de Alpe d’Huez. Al deze mensen uit de agrarische en aanverwante sectoren vormen al jaren één van de grootste deelnemersgroepen aan dit evenement. We zijn trots op Roelof Hepping en zijn team (Big Challenge 8) die hieraan hebben meegedaan!

Op donderdag 1 juni kwam Roelof Hepping in actie. Nadat Maarten van der Weijden het startschot om 4.30 uur had gelost, begon Roelof aan zijn 1e beklimming. In 1.43 uur wist hij deze te volbrengen. Daarna volgde beklimming 2; daarmee kwam hij om 9.00 uur over de streep. Vervolgens wist hij nog 2 beklimmingen tot een goed einde te brengen. Hij finishte om 16.30 uur. Een heel mooi resultaat! En bij dezen alle gulle gevers nogmaals heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage.

De gehele week stond al in het teken van voorbereiding en bezinning. Zo stond er op maandag 29 mei een fietstocht op het programma en ’s avonds werden de winnaars van de Bas Mulder Awards bekendgemaakt. Deze worden uitgereikt aan jonge talentvolle onderzoekers die baanbrekend onderzoek verrichten en het uiterste van zichzelf vergen en daarmee een krachtige impuls geven aan de missies van KWF Kankerbestrijding.

Tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst op dinsdag 30 mei kwamen alle deelnemers, supporters en vrijwilligers op de top van de Alpe d’Huez bijeen om samen hun dierbaren te gedenken. Daar werd het mooie bedrag van € 1.192.567 bekendgemaakt dat ze met z’n allen hebben opgehaald om de verschrikkelijke ziekte kanker de wereld uit te helpen. Dit bedrag zal nog verder oplopen aangezien iedere beklimming ook nog het nodige oplevert. En doneren kan nog tot eind september 2017! Na deze bijeenkomst moest er natuurlijk weer getraind en gewerkt worden.

Op woensdag 31 mei ging de Alpe d’HuZus van start. Hardlopers en wandelaars maakten zich op voor hun beklimming van de Alpe d’Huez. ’s Avonds werd er een saamhorigheidsbijeenkomst georganiseerd.