Op dinsdag 9 mei hebben wij een vleesproeverij georganiseerd bij Fokbedrijf Brummelhuis. Onder leiding van Johan Drenth van Streekrestaurant de Vechtdalkok werden verschillende soorten vlees in twee varianten – mager filetlapje en schouderkarbonade – blind geproefd. De verschillende vleessoorten waren allemaal in gelijke stukken gesneden door chef-kok Johan en werden eerst rauw beoordeeld. Daarna werd het vlees door Johan gebakken zonder toevoeging van kruiden en kon er geproefd worden. Uiteraard heeft Johan het vlees zelf ook beoordeeld voor, tijdens en na de bereiding.

 

 

Momenteel is er in Nederland steeds meer aandacht voor  marktconcepten; ook Fokkerijgroep Oost volgt deze ontwikkelingen op de voet. Vleeskwaliteit en smaak zijn hierbij belangrijke thema’s. Het vlees van de vleesvarkens van de Topigs50 en de TN50 is volgens kenners van uitstekende kwaliteit en smaak. En daarom hebben wij als groep de proef op de som genomen.