topfok-50-brummelhuis_2-1

Sinds 1975 richt ons familiebedrijf zich met zeer grote passie op de fokkerij in de varkenshouderij. Het bedrijf wordt gerund door Harrie, Josefien en Jarno Brummelhuis. Samen met een medewerker en een zzp’er verzetten zij het dagelijkse werk op het familiebedrijf.                                                                  De eerste Topigs 50 vermeerderingsgelt wordt in 2004 geproduceerd. En sinds 2016 hebben we geleidelijk de overgang naar de TN50 (de nieuwe Topigs 50) gemaakt. Ook produceren we TN70. Op dit moment kunnen we T50, TN50 en TN70 fokgelten leveren.

Het is een gesloten basisfokbedrijf met op dit moment 500 fokzeugen. Sinds de opening van onze “vrijheid-blijheid” stal op 16 december 2016 is onze zelf ontworpen nieuwe vrijloop-kraam-opfokstal in gebruik genomen. De eerste biggen die op eerste kerstdag 2016 in deze stal zijn geboren hebben inmiddels zelf ook biggen in deze stal gekregen. De ervaringen met de nieuwe vrijloop-kraam-opfokstal zijn tot nu toe nog heel erg goed. De goede verwachtingen van de stal (na ruim twee jaar proefdraaien in de teststal) zijn meer dan uitgekomen. De skybox wordt goed bezocht en er zijn al vele collega zeugenhouders op bezoek geweest. Sinds november 2017 is de verbouw van de rest van het bedrijf ook afgerond. Ons bedrijf biedt nu ruimte aan 500 fokzeugen en ruim 800 opfokvarkens

_MG_8259 W (Medium)

De beertjes en de niet voor vermeerdering geschikte zeugjes gaan naar een eigen vleesvarkensbedrijf dat op ongeveer een kilometer afstand is gelegen. Dit bedrijf aan de Hexelseweg is in 2014 uitgebreid en biedt sindsdien op die locatie plaats aan 1.600 dieren. sinds de uitbreiding van ons bedrijf liggen hier ook opfokgelten. Omdat we onze opfokdieren zelf naar de afnemers brengen zijn de lijntjes door het persoonlijk contact erg kort.

Het ontstaan van onze vrijheid-blijheid stal                         

In 2012 hebben we meegewerkt aan een pilotproef met loslopende zeugen in de kraamstal. Wij zagen daar (voor zowel de dieren als voor onszelf) de meerwaarde van in. Naast plezier voor het dier wilden we ook het werkgemak, de efficiëntie en de veiligheid van onze medewerkers en onszelf niet uit het oog verliezen. Om dit optimaal te kunnen combineren hebben we hier voor onszelf uitgebreid onderzoek naar gedaan alvorens we de huidige vrijloop-kraam-opfok stal hebben gebouwd. In augustus 2014 hebben we een “test-kraamafdeling” met zes verschillende vrijloop-kraam-opfokhokken gebouwd. Zodat we ZELF uitgebreid konden uitzoeken wat voor ons bedrijf en onze zeugen het beste werkt.

Wij zijn trots op wat we bereikt hebben en wat we doen en willen dat ook transparant maken. Door alle onwetendheid bij de burgers is veel onbegrip ontstaan en door burgers te laten zien wat we als varkenshouders allemaal voor onze dieren doen hopen we veel vooroordelen weg te halen. Waardoor de maatschappelijke acceptatie van onze varkenssector vergroot zal worden. Onze nieuwe stal is een zichtstal, mensen kunnen ten alle tijden bij ons naar binnen gluren. Er loopt een wandelroute langs de stal en op deze manier zal iedereen mee kunnen genieten van al het moois dat we in onze stal hebben! Ook hangen er informatieborden over de stal en de dieren.

De skybox geeft een prachtig zicht op de dieren in de eerste afdeling en is op afspraak te bezoeken. Inmiddels hebben al vele collega zeugenhouders en andere geïnteresseerden hier gebruik van gemaakt.

Fokbedrijf Brummelhuis
Bekkenhaarszijweg 3
7645 AK HOGE HEXEL
T 0546 – 69 72 86
F 0546 – 69 75 86
M 06 – 21 80 05 64
​E info@fokbedrijfbrummelhuis.nl